Cabana Cascada - Vidra

posted in: Turism și cazare | 0

Cabana Cascada – Vidra
Când urci de la Câmpeni spre Muntele Găina, șoseaua cotește spre apus, îngânându-se cu Râul Mic, una dintre ramurile de obârșie ale Arieșului. Astăzi întâlnim  în cale, ceva mai la deal, comuna Vidra, formată din sate mari, compacte cu casele zidite pe terase ori la poalele versanților .
Localizare: Comuna Vidra este așezată la extremitatea nord-vestică a județului Alba, în inima „Țării Moților” întinzându-se prin satele și cătunele sale în bazinul inferior al Arieșului Mic, aproape de centrul grupei centrale a Munților Apuseni. Accesul rutier către comună se face pe DN 75, iar apoi pe DJ 762.
În inima comunei, lângă rezervația naturală – Cascada Vălul Miresii, este așezată Cabana turistică Cascada care vă oferă servicii turistice de calitate. Cabana dispune de următoarele facilități: 3 camere cu pat dublu, o cameră cu pat simplu și o cameră cu 5 paturi. De asemenea, cabana dispune de o bucătărie dotată cu toate cele necesare pentru turiștii care doresc să-și gătească singuri, sală de mese și living.
Serile răcoroase vi le puteți petrece fie în bar, urmărind programele preferate fie pe terasă, savurând  peisaje plăcute ochiului, alcătuite din stânci golașe de calcar alb, presărate din loc în loc cu mici pâlcuri de arbuști.

Vă oferim inclusiv produse alimentare tradiționale, specifice satelor de munte, legume și fructe cultivate în gospodăria proprie.

Pe cei dornici de a experimenta viața liniștită de la sat, căluțul Bubi îi așteaptă să îi poarte pe meleagurile Țării Moților.

Dintre obiectivele turistice din zonă, vă invităm să vizitați:

În comuna Vidra: rezervația naturală Cascada Vălul Miresii, rezervația Dealu cu Melci, Biserica de lemn din Goieşti, „Biserica din Ciungi”, Biserica din piatră din Poieni, expoziția etnografică amenajată în centrul comunei, moara de apă din Valea Morii, vârful Struțu unde crește floarea de colț.

Pe Valea Arieșului: casa memorială Avram Iancu, muzeul etnografic Avram Iancu (casa Iancului), Cheile Albacului (La  Zugăi), avenul de la Potionci,  muzeul memorial “Horea” Albac, rezervațiile naturale: Peștera Darninii, Izbucul Mătișești, Poiana cu narcise de la Negrileasa, vârful Detunata, construcții vechi, case și anexe gospodărești, într-un stil specific Țării Moților, biserica veche de la Fericet, Dâmbul lui Gâf,  Casa lui Horea de la Fericet, Pârtia de ski Vârtop – Arieșeni.
Va invităm să participați la evenimentele turistice: Târgul de fete de pe Muntele Găina (19 – 20 iulie), Târgul Național de Turism Rural Albac,  Ziua Lemnarului – Horea, Mătișești, Serbările Zăpezii – Arieșeni.

Potențialul turistic ridicat din zonă face posibilă practicarea a numeroase forme de turism – odihnă şi recreere, practicarea sporturilor de iarnă, drumeţie, speoturism, alpinism, turism rural, turism religios şi cultural, turism de vânătoare şi pescuit sportiv etc.

Vă așteptăm cu drag!


Adresa:
Nemesi, Nr 67A, Com. Vidra , Jud Alba, Vidra
Localitate :
Com. Vidra
Telefon:
0752 011 124