Drumul Turistic- Transursoaia

Image result for transursoaia

 

DN1 R – sau ”Transursoaia”, cum l-au botezat deja localnicii  este asfaltat integral  si are ca punct de pornire  DN1.Acest drum de munte face legatura între Albac – Horea – Beliş(Fântânele )- Huiedin.

Pornind din DN1, la Huedin, urcă domol spre zona de deal din localitatea Călățele, până la Fântânele, unde devine mai abrupt, și apoi până în vârful Dealului Negru.De aici șoseaua coboară din nou, spre cunoscutul baraj de la Beliș și urmează cursul Văii Belișului, până în localitatea Poiana Horii.
Drumul devine cu adevărat spectaculos, asfaltul fiind foarte bun (însă șoseaua foarte îngustă), abia de la Poiana Horii, unde trece prin pădurile (încă) mari, spre Ursoaia, ca într-un final să coboare spre Mătișești (Horea) și Albac, făcând legătura cu DN 75.

Inaugurat în 20 august 2016, Transursoaia poate fi parcurs in aproximativ o ora şi 30 de minute  şi este un traseu turistic excelent care oferă celor care doresc să străbată zona, peisaje de neuitat,adrenalina celor pasionaţi de atv-uri si motoare,dar  si posibilitatea de a face cunostinta cu traditia,gastronomia  si istoria locului .

 

 

 

Localitate :
Horea