Poiana Narciselor - Negrileasa

Poiana Narciselor - Negrileasa

posted in: Rervații naturale | 0

Poiana cu narcise de la Negrileasa este o arie protejată de interes național, situată în judeţul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium.( Munţii Metaliferi, la est de Vârful Vâlcoi (1.348 m), între Valea Negrilesei şi Valea Grozei. )

Declarată  arie protejată în  anul 1995 ,aceasta  are o suprafaţă de aproximativ 45 de hectare, iar accesul se face   dinspre DN 74 Alba Iulia – Abrud, pe DJ 107, modernizat, care duce la Bucium. De aici se urmează drumul comunal spre satul Valea Negrilesei, din care se desprinde un drum forestier până la limita rezervației.

Se mai poate ajunge urmărind DN 74 Alba Iulia – Abrud până în satul Feneş apoi pe Valea Feneşului se trece după 10 km prin Rezervaţia “Cheile Feneşului” iar după încă 15 km, pe un drum forestier se ajunge la “Poiana Narciselor“.

În fiecare an, la sfârșitul luni mai Poiana Narciselor intră în centrul atenţiei  datorită „Sărbătorii Narciselor” , eveniment prin care obiceiurile, tradiţiile şi valorile populare sunt evidenţiate într-un cadru de basm. Tot în cadrul acestei sărbători se desfăşoară şi prima etapă a concursului „Cultură pentru cultură”, organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

De menţionat este faptul că , a fost amenajat un loc special de campare pentru turiştii care  trec prin zonă în această perioadă .